Geslaagd 38ste voetbalkamp

SO Soest onder de maat tegen Roda'23

ZEGE S.O. SOEST O19 1 DOOR GOEDE EERSTE HELFT TEGEN DTS’35 EDE

Zondag 11 februari 2018

Zoals vorige week aangegeven speelt de O19 1 in de promotiepoule van de eerste klasse, die vandaag begon met de uitwedstrijd tegen DTS’35 Ede O19 1. Zonder de geblesseerde Koen, Dave en Anass moest een beroep worden gedaan op Melih (O19 3) en Didier (O17 1) om het team compleet te krijgen voor deze belangrijke eerste wedstrijd van deze halve competitie.  DTS’35 Ede begon slordig aan de wedstrijd, de opbouw was niet goed verzorgd, waardoor Dion en Faouzi al snel druk konden zetten op de centrale verdedigers, die enkele keren balverlies leden. Dit betekende kansen voor Dion, die zijn eerste schot naast het doel zag gaan en bij de 2e keer kwam de bal via de paal terug het veld in. DTS kreeg de eerste kans na een verkeerde terugspeelbal, Sten voorkwam een achterstand.  De doelman van DTS voorkwam een doelpunt doordat hij een vrije bal van Didier nog net uit de hoek tot hoekschop kon tikken.

Na een kwartier spelen werd Miquel vrij gespeeld net buiten het strafschopgebied, na een individuele actie maakte de verdediger de overtreding, strafschop, die Miquel hard in schoot 0-1.  Kort daarna een soortgelijke aanval via Dion, waarbij de verdediger ook aan de noodrem moest trekken om Dion van scoren af te houden, wederom een strafschop, Miquel nam de verkeerde keuze waardoor de bal over het doel ging.  Soest overheerste de eerste helft, Didier opende vanaf het midden goed naar de linkerzijde waar Ticho zijn schot via de doelman over de achterlijn ging. Dion bekroonde zijn arbeid, hij zette druk op een centrale verdediger, won het duel en kon mede door het goed mee lopen van Faouzi de bal goed in schieten 0-2. Het mooiste doelpunt was van Ricardo, goed opgezet, waarbij Dion als diepe spits de bal terug legde op Ricardo, die van buiten het strafschopgebied de bal hard de kruising in schoot 0-3.

Vlak voor de rust kwam DTS met 10 man te staan vanwege een rode kaart. De 2e helft was aan Soest-zijde een stuk minder, na enkele minuten geen beleving/geen druk op de bal, waarbij je zag dat bij het ontbreken van deze basisregels DTS de klasse heeft om dit direct af te straffen 1-3. DTS kreeg verder in de 2e helft de betere kansen, Soest nog enkele, Ricardo zijn schot ging naast na een mooie opening vanaf Stijn en Didier had wellicht nog wel een strafschop verdiend toen hij op de achterlijn onderuit werd gehaald. Verdiende en belangrijke zege, smet op de wedstrijd dat Didier in de laatste seconden van de wedstrijd in een hard duel een zware enkelblessure op liep.

Volgende week nieuwe uitdaging, thuis tegen PVCV O19 1 uit de Meern, aanvang 15.15 uur.

S.O. Soest O19 1: Sten de Beer, Oscar Loon, Wouter Scheeren, Simo Karamine, Stijn Jansen, Ricardo Majoor, Didier Aprahamian, Ticho Wolfsen (70. Mihill Tahiri), Miquel van Ginkel (55. Badr Maamri), Faouzi Bouhraua (77. Melih Kandemir), Dion Looysen.